Vremea rea din luna Martie afecteaza zonele legumicole din Romania
vremea rea afecteaza zonele legumicole

Vremea rea din luna Martie afecteaza zonele legumicole din Romania. In acest moment vreme rea afecteaza o buna parte din tara si cel mai mult au de suferit legumicultorii.

Ninge de cateva zile, iar temperaturile au scazut pana la -3, -5 grade Celsius pe timpul zilei iar in unele nopti au ajuns pana la -10, -12 grade Celsius. Aceste temperaturi nu sunt normale pentru un sfarsit de luna Martie.

Zapada peste solarii

Cele mai afectate zone in acest moment sunt Sud-Estul, Sudul si Centrul Romaniei. Acestea sunt si zonele unde se gasesc cele mai intinse suprafete in care se cultiva legume in spatii protejate si in camp deschis.

Din cauza caderilor masive de zapada, fermierii muncesc din rasputeri sa o indeparteze de pe sere si solarii, pentru a proteja structura solarului, folia de acoperire precum si culturile din interior, pentru cei ce au plantat deja rasadurile.

Deszapazire solar

Multi fermieri care nu si-au protejat culturile de temperaturilor scazute  si de inghet au inregistrat pagube importante. Cei care au folosit sisteme pentru incalzirea solariilor si folie microporoasa tip agril, au evitat sau au diminuat pagubele.

folie microporoasa in solar

Vezi mai multe articole cu Informatii Utile

Data postare: 23 martie 2018