Ghid website – Bursa de Legume

Ghid website – Platforma Bursa de Legume ofera multiple oportuntati utilizatorilor sai:

MERCURIAL

In cadrul platformei Bursa de Legume aveti posibilitatea de a vizualiza preturile la legumele ce se comercializeaza en-gross in marile bazine si piete legumicole din Romania: Matca, Brasov,  Constanta, Bucuresti, Suceava.

Aceste informatii sunt disponibile in cadrul sectiunii MERCURIAL .

ghid website mercurial preturi legume - bursa de legume

Dupa cum se poate vedea grafic mai mai sus, sectiunea mercurial include o parte unde sunt afisate informatiile in format tabelar, ce cuprinde data la care a fost introdusa informatia, numele produsului la cere se face referire, pretul de vanzare la data afisarii, judetul si localitatea unde se afla piata angro in care se comercializeaza respectivul produs.

In coloana „Pret„, pe langa pretul efectiv se mai gasesc si anumite reprezentari grafice:

 1. Pretul este in scadere fata de postarea anterioara a aceluiasi produs apartinand aceleiasi piete.
 2. Pretul este in crestere fata de postarea anterioara a aceluiasi produs apartinand aceleiasi piete.
 3. Pretul este constant (acelasi) fata de postarea anterioara a aceluiasi produs apartinand aceleiasi piete.

A doua parte a sectiunii cuprinde sistemul de acces rapid in asa fel incat sa ajungeti cat mai repede la informatiile pe care le cautati. Acesta se poate face fie prin cautare directa fie prin filtrare.

Cautare directa: Se scrie denumirea culturii careia doriti sa ii aflati pretul in campul 4 (ex: vinete), dati click apoi pe butonul verde 5 (cauta) si vor fi afisate toate posturile ce contin cuvantul scris de dvs.

ghid website - cautare-directa

Cautarea prin filtrare: In campul 6 selectati judetul unde vrei sa verificati pretul (ex: Galati), in campul 7 localitatea (ex: Matca), in campul 8 selectati cultura (ex: Legume), in campul 9 selectati tipul de cultura la care doriti sa verificati pretul (ex: Tomate, Castraveti, Ardei, etc.) si dati click apoi pe butonul verde 5 (cauta).  Vor fi afisate toate postarile ce apartin criteriilor selectate.ghid website - filtrare bursa de legume

Campul 10  – aveti posibilitatea de a naviga prin pagini pentru a consulta postari mai vechi.


ADAUGARE ANUNT – OFERTA

ghid website - formular adauga anunt bursa de legume

 

Anunturile tip OFERTA sunt dedicate celor care doresc sa vanda o anumita cantitate de marfa.

Pentru adaugarea unui anunt tip OFERTA trebuie urmati urmatorii pasi:

 1.  „Tip anunt” se alege din lista „Oferta„;
 2. Categorie” se alege din lista categoria dorita: in ex „Legume”;
 3.  „Tip” se alege tipul de cultura care face parte din categorie: ex „Varza, Tomate, Castraveti, Ridichi”
 4. Titlu” reprezinta denumirea anuntului, este campul care se completeaza cu denumirea a ceea ce doriti sa vindeti: in ex „Varza de Buzau”;
 5. Descriere” reprezinta descrierea a ceea ce vindeti. Cu cat descrierea este mai detaliata cu atat potentialul cumparator se convinge de calitatea marfii pe care o vindeti;
 6. Cantitate” reprezinta cantitatea de marfa pe care doriti sa o vindeti. Completarea se face de forma cantitate( cifre ) – unitate de masura( g,kg,buc… ): in ex „1000 kg”;
 7. Ambalare” reprezinta modalitatea de ambalare in care vindeti marfa – bax, ladita, sac, vrac, legatura etc. In ex „vrac”;
 8. Pret” – se completeaza doar cifre – reprezinta pretul pe kilogram (kg) cu care vindeti marfa, pretul este exprimat in LEI.
 9. Imagine” – posibilitatea de a incarca o imagine cu marfa vanduta pentru a convinge potentialului cumparator ca detineti marfa pe care o cauta.
 10. Se bifeaza ianinte de publicarea anuntului si arata ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Campurile  4,5,6,7,8 se completeaza manual.

Dupa ce toate campurile au fost completate doar dati click pe butonul ADAUGA ANUNT si el va fi publicat in sectiunea OFERTA a platformei.

Anuntul are o perioada de valabilitate de 30 de zile de la data publicarii. Anuntul se dezactiveaza automat la finalizarea acestei perioade.


ADAUGARE ANUNT – CERERE

ghid - website adauga anunt cerere

Anunturile tip CERERE sunt dedicate celor care doresc sa cumpere o anumita cantitate de marfa.

Pentru adaugarea uni anunt tip CERERE trebuiesc urmati urmatorii pasi:

 1.  „Tip anunt” se alege din lista „Cerere„;
 2. Categorie” se alege din lista categoria dorita: in ex „Fructe”;
 3. Tip” se alege tipul de cultura care face parte din categorie: ex „Cirese, Caise, Prune, Mere”
 4. Titlu” reprezinta denumirea anuntului, este campul care se completeaza cu denumirea a ceea ce doriti sa cumparati: in ex „Cirese negre”;
 5. Descriere” reprezinta descrierea a ceea ce doriti sa cumparati. Cu cat descrierea este mai detaliata cu atat potentialul vanzator se convinge de calitatea marfii pe care o cautati;
 6. Cantitate” reprezinta cantitatea de marfa pe care doriti sa o cumparati. Completarea se face de forma cantitate( cifre ) – unitate de masura( g,kg,buc… ): in ex „100 kg”;
 7. Ambalare” reprezinta modalitatea de ambalare in care cumparati marfa – bax, ladita, sac, vrac, legatura etc. In ex „Ladita”;
 8. Pret” – se completeaza doar cifre –  reprezinta pretul pe kilogram (kg) cu care cumparati marfa, pretul este exprimat in LEI.
 9. Imagine” – posibilitatea de a incarca o imagine cu ceea ce doriti sa cumparati.
 10. Se bifeaza inainte de publicarea anuntului si arata ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Campurile  4,5,6,7,8 se completeaza manual.

Dupa ce toate campurile au fost completate doar dati click pe butonul  ADAUGA ANUNT si el va fi publicat in sectiunea CERERE a platformei.

Anuntul are o perioada de valabilitate de 30 de zile de la data publicarii. Anuntul se dezactiveaza automat la finalizarea acestei perioade.


MODALITATE DE CONTACT

ghid website -formular comada rapida

In ceea ce priveste interactiunea dintre vanzator si cumparator,  platforma Bursa de Legume faciliteaza acest lucru prin accesul rapid la datele de contact ale detinatorului anuntului, sau mesaj rapid direct din pagina anuntului.

In momentul in care vizualizati un anunt si doriti sa interactionati cu detinatorul lui, fie ca este vorba de un anunt de oferta sau unul de cerere, aveti urmatoarele posibilitati:

 1. dati click pe numele detinatorului (1) si veti fi redirectionati pe pagina de profil a acestuia unde gasiti  datele de contact (adresa, numar de telefon, etc.).
 2. dati click pe butonul COMANDA RAPIDA (2) si se deschide un formular pe care il completati cu datele dumneavoastra de contact (Nume si prenume; Email; Telefon; Localitate; Mesaj). La mesaj puteti scrieti motivul pentru care doriti sa intrati in contact – sunteti interesat in a cumpara marfa pe care o vinde (anunt oferta) sau aveti marfa pe care doreste sa o cumpere (anunt cerere) – sau cere informatii detaliate cu privire la marfa comercializata ( cum se livreaza, modalitati de plata, etc.). Dupa ce ati completat toate campurile dati click pe butonul Trimite (3), in acel moment detinatorul anuntului va primi un email cu datele dumneavoastra de contact si cu mesajul pe care i l-ati transmis.

MANAGEMENTUL ANUNTURILOR

ANUNT STANDARD

managementul anunturilor standard

Anunturile standard permit la nivel de administrare 4 actiuni si anume: editare, dezactivare, reactivare, stergere.

 1. Optiunea editeaza anunt (1) permite editarea informatiilor ce insotesc anuntul: titlu, cantitate, ambalare, pret, descriere, imagine.
 2. Optiunea dezactivare (4) permite dezactivarea anuntului de la afisarea in sectiunea dedicata(CERERE sau OFERTA), insa fara a-l si sterge din platforma. Aceasta optiunea poate fi folosita spre exemplu la finalizarea recoltarii ciclului 1 la cultura de tomate. 
 3. Optiunea reactivare (3) permite reactivarea anuntului pentru afisarea in sectiunea dedicata(CERERE sau OFERTA). Aceasta optiunea poate fi folosita spre exemplu la inceperea recoltarii ciclului 2 la cultura de tomate.
 4. Optiunea sterge anunt (2) permite stergerea anuntului din platforma.

 

ANUNT PREMIUM

management anunturi premium

Anunturile premium permit la nivel de administrare 6 actiuni si anume: editare, dezactivare, reactivare, promovare, prelungire, stergere.

 1. Optiunea editeaza anunt (1) permite editarea informatiilor ce insotesc anuntul: titlu, cantitate, ambalare, pret, descriere, imagine.
 2. Optiunea dezactivare (4) permite dezactivarea anuntului de la afisarea in sectiunea dedicata(CERERE sau OFERTA), insa fara a-l si sterge din platforma. Aceasta optiunea poate fi folosita spre exemplu la finalizarea recoltarii ciclului 1 la cultura de tomate. 
 3. Optiunea reactivare (3) permite reactivarea anuntului pentru afisarea in sectiunea dedicata(CERERE sau OFERTA). Aceasta optiunea poate fi folosita spre exemplu la inceperea recoltarii ciclului 2 la cultura de tomate.
 4. Optiunea promoveaza (5) permite promovarea anuntului pentru afisarea in sectiunea ANUNTURI PROMOVATE si pe Prima Pagina. Se poate promova un singur anunt odata, daca se doreste promovarea unui nou anunt, se da click pe butonul promoveaza din dreptul anuntului respectiv, anuntul promovat pana in momentul respectiv este oprit de la promovare.  Aceasta optiunea poate fi folosita spre exemplu in momentul in care se comercializeaza mai multe tipuri de culturi cu perioade de recoltare diferite.
 5. Prelungire x zile (6) este cu caracter informativ si afiseaza din ce pachet premium face parte anuntul respectiv.