Serele din Sicilia au fost distruse de tornade
Serele din Sicilia au fost distruse de tornade

Serele din Sicilia au fost distruse de tornade, suprafata afectata nu este foarte mare, insa nimic nu mai poate fi recuperat. Toate acestea se datoreaza unor tornade ce au lovit in data de 25 Martie 2018 sud-estul Siciliei.

Zonele cele mai afectate au fost cele cuprinse intre localitatile Pachino si Noto, localitatea Portopalo de langa Isola delle Correnti si intre localitatile Noto si Ispica.

Autoritatile locale au cerut sa fie declarata stare de dezastru natural.

Incalzirea globala afecteaza atat culturile cat si constructiile, iar aici vorbim de spatiile protejate – sere si solarii.

Acestea au fost construite pentru a rezista vremii rele cum sunt ploile sau vantul puternic sau chiar la o combinatie a celor doua, insa nimic nu se poate face in fata fenomenelor extreme cum sunt tornadele.

Serele din Sicilia au fost distruse de tornade

Fermierii precum si companiile producatoare de legume si fructe, trebuie sa ia in considerare la stabilirea bugetului de investitii si fenomenele extreme, datorate in mare parte incalzirii globale.

In trecut se puteau cere despagubiri de la stat, insa acest lucru nu mai este posibil. Singura solutie, pe care insa nu multi si-o permit, a ramas asigurarea impotriva dezastrelor naturale.

Climatologii si-au exprimat clar punctul de vedere in ceea ce privesc evenimentele meteorologice extreme ce vor avea o frecventa din ce in ce mai mare in viitor, cu perioade de seceta tot mai lungi. Nu mai vorbim de ruperi de nori sau tornade devastatoare.

Sursa: freshplaza.com

Vezi mai multe articole cu Informatii Utile

Data postare: 30 martie 2018