Vreme rece in toata tara!
vreme rece

Vreme rece in toata tara! Meteorologii anunta schimbari in regimul termic si ploi in majoritatea regiunilor. ANM  a realizat o prognoza meteo valabila pentru intervalul 17.04 – 30.04.2017, pentru fiecare regiune in parte!

BANAT

In prima saptamana, vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada. Valorile termice maxime se vor incadra, in medie regionala, intre 8 si 15 grade, iar minimele între -2 si 5 grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, odata cu cresterea temperaturii aerului, regimul termic se va apropia de cel specific sfarsitului de aprilie. In medie, maximele se vor incadra intre 16 si 19 grade, iar minimele intre 3 si 7 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii, indeosebi sub forma de aversa, va fi ridicata in cea mai mare parte a intervalului, iar in zilele de 18, 19 si 27 aprilie cantitatile de apa pot fi mai insemnate.

CRISANA

Prima saptamana, vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada, chiar deosebit de rece in intervalul 19-22 aprilie cand temperaturile minime vor fi sub limita de inghet. In medie pe regiune, se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse intre 7 si 13 grade si minime intre -3 si 5 grade. Incalzirea vremii din cea de-a doua saptamana va conduce la un regim termic apropiat de cel normal, cu valori medii ale temperaturilor maxime de 18…19 grade si de 2….6 grade ale celor minime.

Probabilitatea pentru precipitatii, indeosebi sub forma de aversa, va fi ridicata in cea mai mare parte a intervalului, iar in zilele de 18, 19, 27 si 28 aprilie, cantitatile de apa pot fi mai insemnate.

TRANSILVANIA

In prima saptamana temperaturile maxime se vor incadra, in medie, doar intre 5 si 12 grade, iar cele minime intre -5 si 3 grade. In perioada 20-23 aprilie, valorile termice, atat diurne cat si nocturne, vor fi cu mult mai scazute decat cele normale, sub limita de inghet in orele diminetilor. In cea de-a doua saptamana, regimul termic va fi apropiat de cel normal la sfarsit de aprilie. Temperatura aerului va marca o crestere, apoi nu va avea variatii semnificative.

Media pe regiune va fi caracterizata de maxime cuprinse intre 14 si 18 grade si minime intre -2 si 3…4 grade. Vor fi conditii pentru precipitatii, aproape in fiecare zi, pe arii mai extinse, moderate si insemnate cantitativ, in data de 19 aprilie si din nou dupa 27 aprilie.

MARAMURES

Prima saptamana va fi caracterizata de o vreme mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada, chiar deosebit de rece in perioada 19-22 aprilie. Diminetile de 21 si 22 aprilie vor fi cu valori sub limita de inghet. In medie, temperaturile maxime se vor incadra intre 6 si 13 grade, iar cele minime intre -4 si 2 grade. Pe parcursul saptamanii a doua, regimul termic se va apropia de cel climatologic specific la sfarsitul lunii aprilie. La inceput, temperatura aerului va marca o crestere, apoi va fi relativ stationara. Media maximelor se va situa intre 10 si 18 grade, iar a minimelor intre -3 si cel mult 2 grade.

Vor fi conditii de precipitatii in cea mai mare parte a timpului, mai intense in zilele de 18, 19, 27 si 28 aprilie.

MOLDOVA

In prima saptamana de prognoza vremea va fi deosebit de rece, cu precadere in intervalul 19 -21 aprilie, cand media maximelor termice va fi de 5… 7 grade. In cea de a doua saptamana valorile termice diurne se vor apropia treptat de cele normale si vor ajunge la medii, pe intreaga regiune, de 18…19 grade. Temperaturile nocturne vor fi in scadere pana in 21…22 aprilie, cand vor deveni negative, apoi vor incepe sa creasca, astfel ca intre 28 si 30 aprilie media minimelor termice va fi de aproximativ 6 grade.

Vor fi conditii de precipitatii aproape in fiecare zi, pe arii mai extinse si importante cantitativ in intervalul 19…20 aprilie.

DOBROGEA

Pana in data de 21 aprilie, temperaturile maxime nu vor mai depasi, in medie, 11 grade, apoi se va incalzi usor si treptat, astfel ca intre 28 si 30 aprilie acestea vor urca spre 17…18 grade. Temperaturile minime vor fi in scadere pana spre sfarsitul primei saptamani, iar in diminetile zilelor de 21 si 22 aprilie media lor va fi de doar 1 grad. Din 23 aprilie acestea vor creste și vor atinge 8…9 grade, in ultimele zile ale lunii.

Pana in data de 21 aprilie va ploua in fiecare zi si vor fi intervale de timp in care se vor acumula cantitati mai importante de apa. Intre 22 si 30 aprilie doar pe spatii mici vor mai fi conditii pentru ploi slabe de scurta durata.

MUNTENIA

In prima saptamana de prognoza valorile maxime de temperatura se vor situa in general sub cele climatologic specifice perioadei, iar media lor se va incadra intre 8 grade (care se pot inregistra in zilele de 20 si de 21 aprilie) si 16 grade (in 23 aprilie). In cea de a doua saptamana se va incalzi treptat, iar in ultimele zile media maximelor diurne va urca spre 21 de grade. Temperaturile minime vor fi in scadere pana in dimineata zilei de 22 aprilie, cand media lor va cobori pana la -2 grade, apoi vor creste, astfel ca, dupa data de 27 aprilie, se vor atinge minime care in medie vor fi de aproximativ 7 grade.

Pana in data de 21 aprilie, temporar, vor fi precipitatii pe arii extinse si in general moderate cantitativ, apoi probabilitatea de ploaie va fi in scadere.

OLTENIA

Pana in 22 aprilie vremea va fi, in general, mai rece decat in mod obisnuit la aceasta data. Cele mai mici maxime se vor atinge intre 19 si 21 aprilie, cand media lor va fi de doar 9 grade, iar cele mai mici minime, in jurul datei de 22 aprilie, cand vor cobori sub pragul de inghet. Din 23 aprilie atat temperaturile diurne cat si cele nocturne vor fi in crestere, iar media lor va urca spre 21 de grade ziua si 7 grade noaptea.

Vor fi conditii de precipitatii aproape in fiecare zi, pe arii mai extinse si mai intense intre 17 si 21 aprilie.

LA MUNTE

Intre 17 si 24 aprilie, temperaturile vor avea variatii destul de semnificative. Temperaturile maxime vor avea valori medii intre -3 si 6 grade, iar cele minime intre -10 grade (in dimineata zilei de 21 aprilie) si -4 grade (in dimineata de 21 aprilie). Din 25 aprilie si pana la finalul intervalului de prognoza, temperaturile vor ramane relativ constante. Media lor va fi pozitiva, astfel ca ziua va avea valori pana la 9…10 grade, iar noaptea de pana la 2 grade.

Vor fi precipitatii aproape in fiecare zi, mai frecvente si mai importante cantitativ intre 18 si 21 aprilie.

Sursa: ADMINISTRATIA NATIONALA DE METEOROLOGIE

Data postare: 18 April 2017