Subventia speciala pentru 2017 a ajuns la producatori
subventia speciala

Subventia speciala pentru 2017 a ajuns la un numar de 4.510 producatori agricoli, iar pana acum s-au platit peste 59.2 milioane de lei. Este vorba despre acei fermieri care au aplicat in 2017 pentru programul de sustinere a tomatelor cultivate in spatii protejate.

”Din cei 8.381 de agricultori inscrisi in program, pe ciclul I de productie, au depus deconturi 4.510, fiind platita deja suma de 59,21 milioane de lei. Pentru ciclul II de productie s-au inscris in program pana in prezent 3.826 de agricultori, dar acestia pot continua sa se inscrie pana cand intra cu produsele pe piata, respectiv perioada noiembrie-decembrie 2017”, au precizat reprezentantii MADR.

Marea nemultumire a producatorilor agricoli a fost ca nu pot vinde marfa cu factura astfel ca, asa cum se vede si din cifrele puse la dispoziție de MADR, nu au putut incasa banii desi au respectat restul conditiilor obligatorii.

Cei mai multi fermieri inscrisi in program sunt din judetele Olt, Giurgiu, Galati, Dolj, Buzau si Teleorman.

Incepand din 2017, producatorii agricoli din Romania sunt sustinuti printr-un program guvernamental sa cultive tomate in spatii protejate (sere, solarii), astfel incat sa asigure necesarul de consum intern din productia autohtona.

Mai multe pe agrointel.ro.

Data postare: 4 August 2017