Subventia producatorilor de tomate virata in doua saptamani dupa trimiterea documentelor la APIA
subventia producatorilor de tomate

Subventia producatorilor de tomate, in valoare de 3.000 de euro pentru 1.000 de metri patrati cultivati va fi livrata in maxim doua saptamani de cand documentatia depusa este verificata si trimisa de directiile agricole catre APIA, fermierii avand ca termen limita data de 15 iunie pentru a trimite cererile de subventie impreuna cu documentele, care atesta ca au valorificat 2.000 de kilograme de tomate la mia de metri patrati, a declarat Duminica, Ministrul Agriculturii, Petre Daea

“Pentru a depune actele, producatorii trebuie sa fie atenti la data, pe 15 iunie se opreste programul daca nu aduc documentele, iar documentele le aduc in conditiile in care valorifica aceste tomate, cantitatea de 2.000 de kilograme la 1.000 de metri patrati”, a afirmat Petre Daea.

In 27 ianuarie, Guvernul a aprobat o hotarare prin care producatorii agricoli vor fi sustinuti sa cultive tomate in spatii protejate (sere, solarii), astfel incat sa asigure necesarul de consum intern din productia autohtona, valoarea sprijinului financiar acordat beneficiarilor fiind contravaloarea in lei a sumei de 3.000 de euro pe an la 1.000 de metri patrati cultivati.

Pentru a fi eligibili, agricultorii trebuie sa solicite ajutoare de minimis, conform prevederilor hotararii, sa detina o suprafata cultivata cu tomate in spatii protejate de minim 1.000 mp, sa obtina o productie de 2 kg tomate/mp si sa valorifice o cantitate de tomate de 2.000 kg, dovedita cu documente justificative.

Termenul de depunere a documentatiei pentru Programul Tomate a fost prelungit de la 31 mai pana la 15 iunie, din cauza temperaturilor scazute.
Potrivit datelor oficiale prezentate, in registrul unic sunt inscrisi 7.201 de producatori care vor sa participe la program, iar 5.179 dintre acestia au plantat si au ajuns la rodire, restul fiind in faza de construire a solariilor. Aproximativ 4.800 de producatori deja livreaza rosii pe piata.
Sursa: HotNews.ro
Data postare: 12 June 2017