Fructele si legumele din pietele din Romania vor fi verificate de expertii MADR
fructele si legumele

Fructele si legumele din pietele agroalimentare si en gross din Romania vor fi verificate de expertii MADR incepand cu perioada urmatoare, in  Bucuresti si in municipiile din toate judesele, aceste actiuni avand un caracter permanent.

Actiunea are loc in vederea intaririi ordinii si disciplinei in toate pietele agroalimentare din Romania si, in principal, pentru informarea corecta a populatiei cu privire la provenienta si calitatea legumelor si fructelor in special.

Obiectivele vizeaza:

indicarea corecta a provenientei tuturor cantitatilor de legume si fructe expuse la comercializare prin afisarea localitatii de productie din Romania sau a tarii de provenienta pentru produsele din import;

identificarea si sanctionarea tuturor substituirilor de origine a tomatelor, castravetilor, ardeilor, vinetelor, fructelor etc.

legalitatea detinerii atestatelor de catre comercianti precum si a modului de eliberare a acestora de catre primarii;

existenta unui spatiu delimitat si marcat distinct, de minim 40% pentru producatorii agricoli autohtoni, persoane fizice in toate pietele agroalimentare din Romania;

informarea corecta a tuturor consumatorilor privind originea si caracteristicile produselor pe care le achizitioneaza.

Astfel de verificari se desfasoara permanent in baza unei tematici de control aprobata de Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Mai multe detalii pe madr.ro.

Data postare: 5 May 2017