Fermierii vor fi verificati de APIA – Esantion de control
fermierii vor fi verificati de apia

Fermierii vor fi verificati de APIA pe baza unui esantion de control extras pentru campania 2017. Fermierii vor fi notificati in perioada urmatoare de centrele agentiei de plati de care apartin prin posta, sms sau telefonic.

Directorul general al agenției de plati, Adrian Pintea, a declarat pe data de 2 iulie, ca numarul total de fermieri ce vor fi controlati in 2017 este de 104.146.

”Pentru a pune in aplicare Ordinul MADR nr 18/2017 cu respectarea termenelor de 1 iulie – 1 octombrie pentru plata avansului din subventiile pentru Campania 2017, vineri 30 iunie, am extras esantionul de control si l-am transmis judetelor. Avem 104.146 de fermieri din care 4.043 pe zootehnie si 5.518 ecoconditionalitate”, a anunțat Adrian Pintea.

Fermierii care s-au aflat in esantionul de controlin anii trecuti nu mai pica la control și in 2017, a anuntat seful APIA. ”A fost introdus si un criteriu de selectie la acei fermieri care au fost controlati in anii anteriori sa nu mai fie controlati anul acesta. Dar frustrarea, sa ii spun asa, a fermierilor a fost nu neaparat ca sunt controlati ci ca automat ei au anumite decalaje la plata. Dar daca finalizam controalele in termen adica 1 iulie-1 octombrie, si cu siguranta asa va fi, atunci nu va mai exista niciun fel de problema pentru plata avansului daca fermierii au fost deja controlati”, a explicat seful APIA.

Continuarea pe agrointel.ro.

Sursa foto: apia.org.ro

 

Vezi mai multe articole cu Informatii Utile

 

Data postare: 5 July 2017